İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

23 Kasım 2014 Pazar

Kalplerine Put Sevgisi İçirilenler

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Hani 'size verdiğimiz şeyi kuvvetle tutun ve dinleyin' diye Tur'u tepenize dikmiş sizden misak almıştık.'Dinledik ve isyan ettik' dediler. İnkarları sebebiyle buzağı(sevgisi) kalplerine içirildi."
(Bakara suresi 93. ayet meali)
Bir millet ki bundan yaklaşık bir asır önce sahip olduğu bütün islami değerleri tepetaklak olmuş, aralarına setler çekilmiş, bu yolda direnenler karşı çıkanlar, öncelikle de alimler düzmece mahkemelerce verilen idam kararları ile darağaçlarında sallandırılmış... 
Bütün yapılanlar bu milletin kalbinden ve hayatından İslama ait ne varsa sökülüp atılmak için, yerine ise batılı, küfrü doldurmak için yapılmış. 

Bu günlere gelindiğinde ise geriye dönülüp bakıldığında başlangıçtaki zulümler gevşetilmiş, zira millet, istese de istemese de bir şekilde hizaya(!) sokulmuş kafalar bulandırılmış, din kalplere hapsedilmiş, cami, namaz, zekat, oruç, ahlak, tesettür vb.İslami değerler asıl mecrasından kaydırılmış, olsa da olur, olmasa da olur, iman yalnızca kalplerde olur(!), kalp temizse mesele hallolur(!), düşüncesi yaygınlaşmış, Hak ile Batıl birbirine karışmış, aynı kalbe sığdırılmaya çalışılmış, batıl için iman yontulmuş, şekle sokulmuş.... 
Bütün bu değişimin baş aktörü ise putlaştılmış, ilahlaştırılmış. "Olmasan olmazdık" hezeyanları ile yere göğe sığdırılamamış. Bu putun temsil ettiği şahsiyet, İslamın baş düşmanı olmasına rağmen, müslüman milletin başına taç edilmiş. Ülkenin dört bir köşesi büyük putun büstleri, boydan heykelleri, resimleri ile donatılmış. Ülke halkının büyük bir çoğunluğu adeta büyük puta tapar hale getirilmiş. Büyük putun resimleri, heykelleri sadece resmi binalarda değil evlerde, işyerlerinde de sergilenir tazim edilir olmuş...

Büyük puta saygı duyanlar, gönülden bağlananlar o gönülde Allah sevgilerinin de olduğu zannına kapılmışlar veya öyle aksettirmek istemişler. Bir gönülde iki sevgi, put ve Allah sevgisi(!) buna rağmen onlar müslümanlık iddasındalar. Allah hükmünde ve mülkünde ortak kabul etmezken onlar Allah'ı gönüllere hapsedip, putlarının yolundan sebatla gitmektedirler.

İsrailoğullarının ellerinde Tevrat olduğu halde buzağıyı ilah edindiler, emanete hiyanet edip isyan ettiler. İsyanları, inkarları sebebi ile taptıkları putları buzağının sevgisi kalplerine içirildi... Şimdi dönüp bahsettiğimiz ülkenin putsever, büyük putu tazim eden, putlarının temsil ettiği İslam düşmanı büyük kafiri seven onu ilahlaştıran insanlarına bir bakın, put sevgisi kalplerine içirilmemiş mi?.. 

165- "İnsanlardan kimi de Allah'tan başka şeyleri O'na eşler ve denk  tutarlar. Onları, Allah'ı sever gibi severler. Mü'minlerin Allah'a olan sevgisi ise çok daha kuvvetlidir. Keşke o zalimler, azabı gördükleri zaman, bütün kuvvet ve kudretin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının pek şiddetli olduğunu şimdiden anlayabilselerdi."

166 - "İşte o zaman (küfrün öncülerinden) kendilerine uyulan kimseler, kendilerine uyanlardan uzaklaşıp kaçacaklar, azabı görecekler ve aralarındaki bütün bağlar kopacaktır."

167 - "Onlara uyanlar da şöyle demektedirler: "Ah, bizim için dünyaya bir dönüş olsaydı da onların bizden uzaklaştıkları gibi biz de onlardan uzaklaşsaydık!" İşte böylece Allah, bütün yaptıklarını bir hasret, pişmanlık ve üzüntü kaynağı olarak kendilerine gösterecektir. Ve onlar ateşten asla çıkacak değillerdir." 
(Bakara suresi ayet mealleri) 

Hatice Hayat CEMRE

Twitter:  @hayatcemresiyle

2 yorum:

  1. Selamun aleykum hatice abla. Allah bizi onlardan eylemesin.etrafimdan bizzat duydugum bir sey onun mezarini ibadethane haline getirmisler resmen! Her pazar orayi ziyarete gidiyorlar! Malesef ki fitratlarindaki birseye sukur ve ait olma istegini orda gideriyorlar! Allah onlari islah etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Nefisecim :)
      amin canım benim, ateist bile olsa bir şeye bağlanmak her insanın fıtratında var, bağlanma tapınma ihtiyacını yalnız Allah'a adayanlar kazanlar, inşeAllah biz de onlardanız, Rabbim bizleri dini üzerinde sabit kılsın(amin).

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur