İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

17 Temmuz 2014 Perşembe

Aylardan Ramazan, Hatıralarda Bedir...

Aylardan Ramazan, hatıralarda Bedir...
Bedir Gazvesi, mübarek Ramazan ayının ortasını biraz geçe yaşanan iman küfür savaşı. Gururları ayyuka çıkmış, mağrur Kureyş'in burunlarını sürten şanlı kıyam Bedir. Oysa Allah Rasulünün(s.a.v) yanında, onunla omuz omuza yola çıkan şanlı sahabe savaş için değil, kervan için, ganimet için çıkmışlardı yola.
Kervan gidince işin yönü savaşa döndü, ancak dönmediler geri, Rasulullah'ı bırakmadılar. Onlar iman etmişlerdi, teslim olmuşlardı, teslimiyetin gereği yapılacaktı... 


"Allah Rasulu ve Muhâcirler ordunun karşısına çıkılması taraftarıydılar. Ensâr ise, Akabe beyatında verdikleri sözle Medine' de Rasûlullah'ı koruyacaklardi. Simdi ise Medine dışında idiler. Rasûlullah (s.a.s.) onlara reylerini sordu. Ensardan Sa'd b. Muaz söyle dedi:

"Ya Rasulullah, biz sana inandık. Allah tarafindan getirdiklerinin hak oldugunu tasdik ettik. Artık siz ne dilerseniz emrediniz. Seni gönderen Allah hakki için artik denize girersen, seninle beraber biz de gireriz. Hiç birimiz geri kalmayız. Biz düşmana karsı durmaktan çekinmeyiz. Muharebeden geri dönmeyiz. Sabrederiz ve sadakatten ayrılmayız. Bizden memnun kalacağın işler nasip etmesini Allah' tan dilerim. Hemen Allah'ın bereketini dileyerek istediğiniz tarafa yürüyünüz." (1)

Öyle de yaptılar, İsrailoğullarının Hz. Musa'ya yaptığını yapmadılar.
"Kavmi Musa'ya: "Ey Musa! Onlar orada olduğu sürece biz oraya asla girmeyiz. Sen ve Rabb'in gidin savaşın. Biz burada oturacağız" dediler."(2)

Canlarını koydular ortaya, izzetlice yürüdüler. Biliyorlardı Allah'ın desteği onlarlaydı, değilmiydi ki yanlarında O'nun(c.c) sevgili Rasulü vardı, tereddüde yer kalır mıydı? 
Atıldılar meydana korkmadan, dostları melekler onlarlaydı...
 "O vakit siz Rabbinizden yardım diliyordunuz. O da: "Ben işte ardarda bin melekle size yardım ediyorum" diye duanızı kabul buyurmuştu."(3)

Bu azmin, bu itaatin  önünde ne durabilirdi? Duramadı mağrur Kureyş... En sevdiklerini, en değerlilerini Bedirde kurban verdi, küfürleri gururları uğruna... 
 "Çünkü onlar Allah'a ve Resulüne karşı geldiler. Kim Allah'a ve Resulüne karşı gelirse, bilsin ki Allah'ın azabı çok çetindir."(4)

Çoklukları ile övünmüşlerdi oysa, hakir görmüşlardi bir avuç imanlı yüreği, halbuki her bir yürek bir dağ gibiydi, onlar cennetlere sevdalıydı, onlar sözlerinin eriydi. Rasul(s.a.v) onlara ne derse, neyi emrederse hazırdılar. Onların yolu yolların en kıymetlisi idi, hiç bu yolda hezimet olur muydu? ya zafer ya şehadet üçüncüsü yoktu. Bu imanın bu itaatin önünde duramadı Kureyş canlar verdi, daha bir kinle, guruları yerle bir döndüler Mekke'ye...
Bedir, bir Ramazan gününde Hak'la Batıl'ın tarihe altın harflerle yazılmış mücadelesi ve Allah'ın, Rasulünün ve inananların zaferi...
"Düşünün ve hatırlayın o zamanları ki, hani bir vakitler siz yeryüzünde güçsüzdünüz, hor görülen bir azınlıktınız. İnsanların sizi hırpalamasından korkuyordunuz, öyle iken O, sizi barındırdı ve sizi yardımıyla destekleyip güçlendirdi ve şükretmeniz için temizlerinden rızık verdi." (5)

Bedir hep başka oldu, Bedirde savaşanların yeri hep ayrı oldu. Onlar Allah yolunda ilk kıyamın kahraman erleriydi, evet onlar bambaşkaydı...
Rabbim! bizlere Bedir'deki imanlı yüreklerin azmini, cesaretini, Rasulüne(s.a.v) itaatini ver. Allahım! bizlere Bedir bilinci, Bedir zaferleri ver, ayaklarımızı sırat-ı mustakimden ayırma, şaşırtma, gururdan kibirden muhafaza buyur(amin).
" Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, O, size bir furkan (hakkı batıldan ayırdedecek bir anlayış) verir ve günahlarınızı örtbas eder, sizi bağışlar. Allah büyük lütuf sahibidir. "(6)
___________________
(2) Maide suresi 24.ayet meali
(3) Enfal suresi 9. ayet meali
(4) Enfal suresi 13.ayet meali 
(5) Enfal suresi 26.ayet meali 
(6)Enfal suresi 29.ayet meali 
 

4 yorum:

  1. SA, ah ah nolaydı şu fitne kapıları kırılmasaydı da ümmet hep Bedir'deki gibi bir olaydı. Hala ahdine sadık olanlar var ama bölük bölük kim bilir şer ehli ne mutlu oluyordur. Allah Bedirdeki gibi zafer ve üstünlük versin bu yolda çalışan tüm mücahidlere.
    Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam sevilcim,
      mesele sadakatte, samimiyette, mesele yalnız Allah için yaşamakta, yalnız Onun yoluna baş koymakta, bunu başarabilenler inşeAllah hep hayırda kazançtalar, Rabbim onlardan olabilmeyi cümlemize nasip etsin(amin),
      Rabbime emanetsin,sevgilerimle...

      Sil
  2. Selamun aleykum ve Rahmetullah..
    Nasılsın ablacım? Ramazanın hayır dolu gecsın.amın.sevgılerımle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we Rahmetullah Fatmacım hoşgeldin :)
      elhamdulillah çok iyiyim, inşeAllah sizin için de aynı durum geçerlidir,
      senin de ramazanın hayırlı ve bol kazançlı olsun, hem maddi hem manevi...
      Rabbime emanetsin, sevgilerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur