İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

30 Mart 2014 Pazar

KADER

Delikanlı, uluslararası bir şirketin sınavlarına hazırlanırken:
- Hayallerim en sonunda gerçek olacak!.. diye keyifleniyordu. Evdeki ihtiyarlar ne derse desin,bu işte kader sökmez.

Fakülteyi bitirmesinin üzerinden beş yıl geçmiş ve bu süre içinde, çeşitli firmalarda çalışarak ustalaşmıştı. Şimdi ise, yıllardır hasretini çektiği o şirket, tecrübeli mühendislerin arandığını bildiren bir ilan vermişti.
Gazetelerde birkaç yabancı dille yayınlanan bu ilanda, gün ve tarih belirtildikten sonra “ ilk sınav yazılı olarak ve saat 10’da yapılacak!.” Deniyordu .
Delikanlı, haberi okuduğunda, yıllık iznini alarak derse oturdu. Ve bu arada konuyu, ailesine açtı. Elli yaşın üstündeki anne ve babası, sanki ağızbirliği yapmışlar gibi:
 -Kısmetse olur evladım!. Diyorlardı. Sen çalış da, kaderinde varsa girersin.
Genç mühendis, onların bu sözlerine sinirlenmiş ve horoz gibi kabarıp:
 -İnsan, kendi kaderini kendi çizer!. Demişti. Yeter ki tedbirde kusur etmesin.
Delikanlı , bu sözleri ispatlamak için ve daha rahat çalışabilmek için, sınava bir hafta kala, şehir dışındaki yazlık evlerine taşındı. Programını yaparken:

-Sınav gününe kadar, bana radyo, televizyon ve gazete yasak!. Diyordu. Dersten başka hiçbir şeyle ilgilenmeyecek ve bu işe nasıl girileceğini göstereceğim.
 Delikanlı, bir hafta boyunca eve kapanacağı için tedbirli davranmış ve yanına da birkaç tane saat almıştı. Bu arada, şirketi arayıp sınav saatini kontrol etti. Tedbirler, elbette her şeyde esastı. Olur ya gazeteler, yanlış yazabilirdi.
 Genç mühendis her işini sağlama bağladıktan sonra, gece gündüz demeden hazırlandı. Ve sınav sabahı erkenden kalkarak, yarım saat öncesinden şirkete gitti. Zira ciddiyeti ile tanınan bu şirkette, bir dakikalık gecikmenin bile affedilmediğini çok iyi biliyordu.
 Bekleme salonuna girip etrafı inceledi. Saat 10’a yaklaşmasına rağmen, her halde bu sınava girmeye korkmuşlardı. Sonunda merak edip danışmaya uğradı ve masa başındaki kadına, bu sessizliğin sebebini sordu.
Kadın onu dinlerken, oldukça şaşırmıştı. Bir mühendisin,dünyadan bu kadar habersiz olacağına inanmıyordu.Kibar bir ses tonuyla:
- Sınava yarım saat önce girdiler efendim!. Dedi. Ve yanındaki gazeteyi uzattı.
Sayfanın bir köşesinde:
“ Yaz saati uygulaması, dün gece başladı!.” Yazıyordu. “Gece yarısı 01’den itibaren , saatler bir saat ileri alındı!..”
Cüneyd Suavi-Hayatın İçinden

6 yorum:

  1. Selamun aleykum ve Rahmetullah..
    Çok güzel hıkayeler bunlar.Bazı durumlarda evet bız kendı kaderımızı etkılıyoruz verdıgımız kararlar ıle ama hıc bır zaman KESİN sekılde konusup hareket etmemelıyız. Kaderımı kendım cızdım dedıgım oldu hayatımda.ALLAHım bana herseyı gosterdıgı halde Kalp gozumun kapalı olması benı hayatta belkı zor belkıde en hayırlısını yapmaya surukledı. Asla ısyan etmıyorum. Şukur suankı halıme durumuma ki, daha bılınclıyım. Elhamdulıllah.. sevgılerımle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we rahmetullah Fatmacım,
      Rabbimizin bize verdiği cüz-i irade ile seçim hakkımız var,ancak sonuç onun elinde,Rabbim hakkımızda en hayırlı olanı versin,hayır dualarımızı gönlümüzden dilimizden eksik etmesin(amin).

      Sil
  2. selamun aleykum canim, hikayeyi oglumla birlikte okuduk ve dedim "hadi sen soyle bakalim, bu hikayenin yorumunu". cevabi soyleydi" cok guzel annem, herseye baslarken ilk once inshaAllah demeliyiz"
    Allah razi olsun canim kardesim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,anne oğul okuyacağınızı tahmin etmiştim :)zaten bu hikayeler söz konusu olunca Affan aklıma geliyor :)işin sırrını biliyor,bak nasıl tesbit etmiş,ne de olsa annesinin oğlu,maşeAllah la kuvvete illa billah,
      sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...

      Sil
  3. Selamün aleyküm canım. Gerçekten çok güzel bir hikaye. Bazı durumlarda insan kaderini kendi belirliyor desekte, son söz tabi ki yaradanamızın.o istemedikten sonra sen ne yaparsan yap, kendini parala olmayınca olmaz.her işin başında inşaAllah kelimesi önderimiz olmalı diye düşünüyorum.sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Fatmacım,haklısın dua ile beraber üzerimize düşeni yapıp Rabbe tevekkül insanı rahatlatan en doğru davranış,

      benden de sevgiler güzel kardeşim,O'na(c.c)emanetsin...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur