İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

21 Şubat 2014 Cuma

HANGİ EVLERE MELEKLER GİRMEZ?

"Göklerde ve yer yüzünde bulunan canlılar ve bütün melekler, kibirlenmeden Allah'a secde ederler."(Nahl suresi 49.ayet)
"Rabbimiz Allah'tır" deyip, sonra da doğrulukta devam edenlere gelince, onların üzerine melekler iner ve derler ki: "Korkmayın, üzülmeyin, size vaad edilen cennetle sevinin."
 "Biz(melekler) dünya hayatında da, ahirette de sizin dostlarınızız. Cennette sizin için canınızın çektiği ve istediğiniz her şey vardır."
(Fussilet suresi 30-31.ayet mealleri)
"İnsanoğluna şeytanın bir dokunması olduğu gibi, meleğin de dokunması vardır. Şeytanın dokunması şerri vaat etme ve hakkı yalanlamadır. Meleğin dokunması ise hayrı vaat etme ve hakkı doğrulamadır."
 (Hadis-i şerif-Tirmizi 3172)

Allah'a(c.c) itaat edenlere dost olan,onlar için istiğfar eden,dua eden rahmet melekleri hangi evlere girmiyor?merak edenler,yeniden hatırlamak isteyenler aşağıdaki tablodan öğrenebilirler...
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
“Birtakım melekler geceleyin, birtakım melekler de gündüzleyin birbirlerini takiben size gelirler. Bunlar sabah ve ikindi namazlarında birleşirler. Sonra sizinle beraber bulunup da görevini tamamlayanlar semaya yükselirler. Kullarının hallerini en iyi bilir olduğu halde Rableri onlara:
−Kullarımı ne halde bıraktınız? diye sorar.
Onlar da:
−Onları namaz kılar halde bıraktık, yanlarına da namaz kılarlarken varmıştık, derler.”
 
(Hadis-i şerif-Buhari 619, 3037, 7353, 7297, Müslim 632/210)

14 yorum:

  1. Sa, yine bilgilendiren hatırlatan yazınızla cumamıza aydınlık kattınız. Fotograf ta suret kavramına mı girmektedir, hocalarımız (her zaman oldugu gibi) bu kouda da ittifak edemiyorlar. Selametle

    YanıtlaSil
  2. We aleykumselam güzel kardeşim,
    evet ayetler ve Rasulullah'ın(s.a.v) sözleri bulundukları her yeri aydınlatır,yeter ki ibret almasını,basiretle bakmasını bilelim,nasip olsun inşeAllah,
    aslında açık kapı bırakmamak için fotoğraf resim vb.her türlü canlı resminden kaçınmamız,onları kapalı yerlerde tutup görünürde,hele de vitrinlerde veya duvarlarda sergilememek evla olur en doğrusunu Allah bilir,

    konu ile ilgili Ensarder'de şöyle bir soru ve cevabı var:

    KONU: oyuncak bulunan odada namaz kılmak
    SORU: s.a hocam namaz kıldığımız odanın içerisinde oyuncak bulunması namazımızın kıymetini düşürürmü yani resim gibi görebilirmiyiz çocuk oyuncaklarını hz aişenin bebekleriyle oynadığını siyerden öğreniyoruz rahmet meleklerinin resme olan kaçınımı oyuncaklar içinde söz konusumudur Allah razı olsun.
    CEVAP: ve aleykumus selam ve rahmetullah. Suretin yere serilip çiğnenen bir yaygı veya minder üzerinde bulunmasının, rahmet meleklerinin içeri girmesine engel teşkil edip etmeyeceği hususunda alimler ihtilaf etmiştir. Bu sebeple fotoğraf olsun çizim olsun, 2 boyutlu olsun 3 boyutlu olsun her türlü resim, heykel, vs.nin bulundurulmaması esastır. Sakınmak evla olacaktır. Allahu A`lem

    YanıtlaSil
  3. Hayirli geceler ablacim,ALLAH c.c razi olsn gene bilgilendirici bir paylasim olmus,malesef etrafimda helede akraba evleride clkca karsilastivim bir duum bu,duvarda vitrinde boy boy fotograf konusu,bilmeseler tamam diycem ama geceleri gunduzleri ayet meal okumakla,sohbet dinlemekle geciyor,senden benden fazla bildklerini iddia ederler sorsan ama is uygulamaya gelince biliyorum guah aslinda ama hatira iste,insan asiyor diyorlar,isin kotusu tamda kible yonune bakan duvarda neredeyse tavna degecek yukseklikte ve bir metreye yakin poster seklindeler.defalarca uyardim resmen namaz kilmak icin kose kapmaca oynuyoruz evde ama birinde degil ki hepsinde var,ne diyim Rabb''im bildigiyle ve ogrendikleriyle amel edenlerden eylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül hn. bu hepimizin karşılaştığı bir durum galiba. Aslında ben bunu da merak ediyorum içinde fotograf olan evde, fotografsız köşe bulup namaz kıldığımızda durum ne acaba?

      Sil
  4. sevil kardeşim, ayşegül'ün bahsettiği durumla alakalı merak ettiğin cevabı buldum:

    "Namaz kılanın başı üstünde kendisinde yakın olmasa da sağ veya sol hizasındaki duvar veya tavan üzerine yapılmış yahut asılmış canlılara ait resim veya heykelin bulunması mekruh sayıldığı halde (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, İstanbul 1992, s. 229) namaz kılanın ya da diğer canlıların şeklini gösteren aynanın namaz kılınan yerde bulunması mekruh sayılmamıştır."
    içinde sorunun cevabını da bulduğum,resim ve fotoğraf konusunu geniş bir şekilde ele alıp inceleyen ve delillendiren BURADAKİ yazı mutlaka okunmalı...

    YanıtlaSil
  5. Esselamu Aleykum Hatice Ablacım; Çok faydalı ve düşündürücü bir yazı yine herzaman ki gibi.Allah ecrinizi kat kat versin.
    Ben kendi halimi eleştireceğim, evet duvarlarda, vitrinlerde, buzdolabı kapağında mıknatısla tutturulmuş resimlerimiz yok belki ama şu albüm içlerinde sakladığımız, hatıra dediğimiz resimler , bir nevi dünyaya bağlılığımızın göstergesi değil midir?
    Bir de yazınız bana evlerimizde bulunan şu flütün çalgı aletlerinin arasına girer mi girmez mi diye düşündürdü?

    Bilmem bizim bu halimiz ne olacak :( ? Meleklerin girmediği bir evde yaşamakdan Allah'a sığınırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim hoşgeldin :)
      duana amin bil mukabele diyorum,diyorum ama biliyorumki dostumuz melekler aynı duanın senin için de olması için zaten sanada dua etmişlerdir :)

      aynı durum bizde de var,açıkta olmasalar bile içimi rahatsız ediyor,her baktığımda ise çok duygulanıyorum,çocukların küçüklük hallerini hatırlayıp gözlerim doluyor,insana hüzün sebebi oluyor,olmasa çekmesek daha iyi olurdu :((
      flüt konusu hiç aklıma gelmemişti,ama evdeki flüt kırılmıştı yeni alındımı hatırlamıyorum inşeAllah yoktur,flütte üflemeli bir çalgı aleti,küfür düzeninin çocuklarımıza zorla dayattığı müzik dersinin şeytani aleti,zaten bu düzenin neresi düzeltilir ki?tutulacak hiç bir tarafı yok,her tarafımız resim,müzikle sarılmış,beyinlerimiz,ruhlarımız,adeta maneviyatımız işgal ediliyor,saldırılıyor,Rabbim bizleri bu zilletten kurtarsın :(( affetsin bizleri(amin)
      Rabbime emanetsin,kalbi dua ve muhabbetlerimle...

      Sil
    2. Müslüman hiç gülmeyecek mi ilgi duydugu bır aletı calıp Allahın kendısını ne muhtesem yarattıgını ıdrak etmeyecek mı muzık aletı calmanın evde bulundurmanın nesi sakıncalı. Kuranda var mı bunun bır ayeti

      Sil
    3. Müslüman hiç gülmeyecek sonucunu nereden çıkardınız?
      Müslümanlar Rabbimizin muhteşem yaratışını idrak etmek için müzik aletlerine ihtiyaç duymazlar, onlar Allah'ın zikri ile huzur bulur müzik aletleri ile değil, söyler misiniz namazın kaç rekat kılınacağı, haccın nasıl yapılacağı vb. Kur'an'da var mı?Şimdi bunlar Kur'an'da yok deyip inkar mı edeceksiniz? Kafamıza göre Kur'an'dan hüküm bulabiliyorsak(!) Sünnet ve hadis ne için var?

      Müzik ve çalgı aletleri konusunun yer aldığı aşağıdaki linkten konuyu lütfen okuyun

      http://www.islam-tr.net/forum/konu/muzik-ilahi-ezgi-mars-cesitlerinin-hukmu.7207/

      Sil
  6. Allah razı olsun, sayende soyle boyle bilgim oldugu bir konu netlik kazandı. En önemlisi sakınmanın ne kadar gerekli olduğunu tekrar hatırladım.
    Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim cümlemizden de razı olsun kardeşim,O'na(c.c)emanetsin,
      muhabbetlerimle...

      Sil
  7. Allah razı olsun ablam.. bu konuda bende çok dıkkat edıyorum. suan ıcın tek sorun aılemın evındeyım onlara zorla ındırın bu resımlerı duvardan dıyememem. ama ben resım cektırme konusunda uyarıcıyım yanı cocugumu benı cekmemelerını rıca ederım,gerekırse sert bır sekılde uyarırım.Bazen mecbur oluyoruz resmı kurumlar için çektiriyoruz..ALLAH af etsın bızlerı.amın.
    Kendım ıcın cekmıyormuyum evet cekıyorum. pc ye atıyorum. :( bunun dogrulugunu savunmayacagım tabıkı.. kesınlıkle kımseyle paylasmıyorum. mesela bebklıgıne daır elımde hıc resmı yoktur oglumun. sımdılerde sıteme resım eklemek ıcın aldıgım foto makınesı ıle cekıyorum.
    oyuncaklar konusunda oglumun halası onları bır yere toplayıp ustlerını örterdi. buda çözüm olabilir. sırf yavrumun yanına melek gelmez dıyerek ogluma pembe tulumlar bıle gıydırdım bebek ıken.cunku resımsız kıyafet bulmak cok zor. ınce eleyıp sık dokumamız lazım..ALLAH yardımcımız olsun.selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım halanın yöntemini bazen oğlum da uyguluyor :)en son ben bir çuval buldum onun içine koyduk :)küçük oğlum hala ayısı ve kedileri ile oynuyor :)oyundan sonra ilk fırsatta kaldırmaya çalışıyorum,
      resimli kıyafetler başlı başına bir problem,resimsiz çocuk kıyafeti bulmak çok zor,bu birazda arz talep meselesi,çocuk odasına çizgi flim karakterlerinin kocaman resimleri olan nevresim takımları,alanlar,kullananlar,resimli kıyafetlerden niçin rahatsız olsunlar değil mi?
      Rabbim bizleri cahillerden etmesin(amin).

      BURADAKİ YAZIDA şu kısımlar önemli:
      "5) Evlerin duvarlarına resim asmak ve örtülere nakşetmek haramdır.

      Aişe radıyallahu anha anlatıyor:
      “(O yokken) ben, yüklüğün önüne, üzerinde resimler bulunan bir bez çekmiştim. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem perdeyi görünce, çekip attı, (öfkeden) yüzü de kızarmıştı.
      “Ey Âişe! buyurdu, bil ki, Kıyamet günü insanların en çok azab görecek olanı Allah’ın yarattıklarını taklid edenlerdir.”
      Âişe rivayetine devamla dedi ki: “Biz o bezi kestik bir veya iki minder yaptık.”
      [Buhari, Muslim]
      .................................................
      Bu ve benzeri bütün hadisler, bütün canlıların resimlerinin haram ve büyük günahlardan biri olduğuna açıkça delalet eder. Bu hüküm geneldir ve duvarlar, örtüler, elbiseler üzerindeki resimler de buna dahildir. Zira Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem gölgesi olan (heykel) yahut gölgesiz (resim) olanlar hususunda herhangi bir ayırım yapmamıştır. Bilakis resim yapanların en şiddetli azaba uğratılacaklarını haber verdi ve bu hususta herhangi bir istisna belirtmedi."

      Sil
  8. rabbim evinden meleklerin ayrilmadigi insanlar olmamizi nasp eder ins.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur