İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

23 Eylül 2013 Pazartesi

Suriye'de Çocuk Parkları,Şimdi Çocuk Mezarları

"Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor." 
(İbrahim suresi 42.ayet meali)
Suriye’de 3 yıldır devam eden çatışmalarda yaklaşık olarak 101 binden fazla insan hayatını kaybettiği ve bu ölenlerin çoğunun savunmasız  kadın ve çocukların olduğu biliniyor.
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayınlanan raporda, 2013 yılının Ocak ayından Ağustos ayına kadar Esed güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği saldırılarda öldürülenler arasında 4 bin 822 çocuğun bulunduğu ifade edildi.
Ayrıca yayınlanan bu raporda  dikkat çeken bir ayrıntı ise çocuk kaybının yüzde 16′sının Scud füzelerinin yerleşim yerine düşmesi sonucunda gerçekleştiği aktarıldı.
Ortalama her 6 saatte 135 kişinin öldürüldüğü hatırlatılan raporda, iki saatte bir çocuk, 3 saatte de bir kadının hayatını kaybettiği ifade ediliyor.
İşte Suriye’de bir zamanlar çocukların eğlenerek ve gülerek oynadığı parklar şu an ölüm sessizliğine bürünmüş durumda. Suriye’de insanlar,Esed rejim güçlerinden korktukları için cenazelerini en yakın bölgeye, yani kimileri cenazelerini evinin bahçesine, kimileri parklara kimileri ise en yakın ve güvenilir yerlere defin etmek zorunda kalıyor.
21 Eylül 2013 Cumartesi-Haber-pressmedya.

7 yorum:

  1. ALLAH rahmet etsin hepsi cennet ehli olsunlar :(

    YanıtlaSil
  2. Son günlerde beni en çok etkileyen ve en çok üzen olay işte bu haber,bir zamanlar çocuk sesleri ile cıvıl cıvıl şenlenen parklar şimdi o güzel çocuklara mezar olmuşlar,ne garip bir dünya!...
    Bir yanda yeyip içip eğlenenen gününü gün eden insanlar,bir yanda hiç bir suçları yokken kadın,çocuk,bebek demeden katledilen masum insanlar,mezarlara dönmüş parklar.....Bu manzaraya yürek dayanmıyor:((
    Aziz ve Kahhar olan Rabbim tez zaman da zalimlerin helakini görmeyi de bizlere nasip etsin(amin).

    YanıtlaSil
  3. Selamun aleykum ve Rahmetullah veBeraketuh,mazlumlara,Allah cc nun nasip ettiği dine hizmet ve yardım edenlere selam olsun,Allah emindir sözünde durandır,yardımı inşeAllah yakındır.Sevgilerimle kardeşim:)

    YanıtlaSil
  4. İnsan düşünüyor ister istemez burda biz rahat içinde yaşarken onca zulmü yaşayan müslüman kardeşlerimiz bizden bunun hakkını isterse acaba ne yapıcaz?
    Rabbim zalimleri kahretsin,fırsat vermesin

    YanıtlaSil
  5. "(Rasulum)sakin ha, Allah'i yaptiklarindan habersiz sanma!Ancak ,Allah onlari(n cezalandirilmasini),korkudan gozlerin disari firlayacagi bir gune erteliyor"(Ibrahim suresi 42.ayet) Allah dunyada zulum altinda bulunan butun muslumanlarin yardimcisi olsun ... Allah rahmet eylesin,gercekten yurek dayanmiyor...

    YanıtlaSil
  6. Birgün gelecek bu zalimler yaptıklarının cezasını görecekler. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Allah zulüm içinde olanların yardımcısı olsun.bu masumların ruhları bu vahşeti yapanları rahat bırakmasın Allahım.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur