İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Ağustos 2013 Pazartesi

YETİM SOFRASI

GENÇ ADAM, bir eczanede kalfa olarak işe girmiş, tatlı dili ve çalışkanlığıyla kısa sürede göz doldurmuştu.İstenen ilaçları son hızla hazırlarken, bir yandan da müşteriyle sohbet ederdi. 
Gelenler hep keyifsiz insanlardı. Fakat kalfa mutlaka bir ortak nokta buluyor ve onlarla arkadaşlık kuruyordu.  
Orta yaşlı bir hanım olan eczacı,kalfasından son derece memnundu. Bu yüzden de aylığına sık sık zam yapıyordu. 
Genç adam, yapılan bu zamları yetersiz bulduğundan, en pahalı ilaçlardan aşırmaya başladı. Bunları el altından pazarlarsa, fakirlikten yavaş yavaş kurtulacaktı. 
Kalfanın gecekondularla çevrili evi, çok geçmeden değişmeye başladı. Bir takım tamirat ve ilâvelerden sonra tepeden tırnağa boyanan ev, çatısına yerleştirilen bir uydu antenle tamamlanmıştı. Fakat dikkatleri en çok çeken şey, evden gün aşırı yükselen ızgara kokularıydı.
Mahallenin bayramdan bayrama et gören insanları, bu kokuların köfteye mi yoksa pirzolaya mı ait olduğu konusunda tahminler yürütüyor ve kokular arttığında, çocukların imrenmemesi için pencereleri kapatıyorlardı.
Kalfa, eşinin yemek konusundaki ikazlarına kulak asmıyor ve özellikle bitişik gecekonduda yaşayan çocuklara yardıma yanaşmıyordu. Bu çocuklar, babaları öldüğünden zor durumdaydı. Ama kendisi de devlet değildi elbet, herkese bakamazdı. O çocuklara verdiği bayram harçlığı, hiç de az sayılmazdı. Küçük kızına dar gelen, ya da artık dudak büktüğü için bir kenara atılan elbiseler de, hesaba katılmalıydı. Herkes o kadar verse, köşeyi dönerlerdi.
 Genç adamın karısı, arada bir de olsa, yetimlerin annesine yemek gönderiyordu. Fakat eşi et vermeyi yasaklamıştı. Çünkü etin tadını bir kere alırlarsa, başka bir yemeği beğenmezlerdi. Kalfanın küçük kızı, ikide bir et yemekten bıktığı için, “orası yağlı, burası kemikli” dediği pirzolalara bir ısırık atıp bırakıyordu. Ona göre bu parçalar, komşu bahçeye uğrayan kedi ve köpekler için nefis bir ziyafetti. Genç adam, hayvanlardan nefret ederdi. Bu yüzden, “ziyafet”e itiraz etmiş, fakat sonunda kızına boyun eğmişti. Köpeklerin havlaması, özellikle geceleri onu çıldırtıyordu. Bu sesleri duyduğunda, çoğu kez balkona çıkıp onları kovuyordu. 
Yetimlerin annesi de hep bahçede olurdu. Anlaşılan bu işten, kadın da rahatsızdı. Genç adam, köpekleri toplamaları için belediyeye yaptığı şikâyetlerden bir sonuç alamayınca, problemi tek başına çözmeye karar verdi. Ve pirzola artıklarını, eczaneden getirdiği haşere ilaçları ile zehirledikten sonra, bahçeye attı. Böylelikle kesin çözüm sağlanacaktı. Ertesi gün, yetimlerin öldüğünü duydular. Doktorlar, annesinin itirazına rağmen, çocukların haşere ilacı içtiklerini söylüyorlardı.
CÜNEYD SUAVİ

7 yorum:

  1. kıssadan hisse ;
    1)komşusu aç iken tok yatan bizden değildir demiş peygamberimiz.
    2)haramın sonu felaket
    3)paranın insanı ne denli değiştirmesi .

    YanıtlaSil
  2. Selamun aleykum ve rahmetullahı ve berakatuhu... ıbretlık bır hıkaye... su ahır zamanda gerceklerıne de rastlıyoruz hemde cok. :( komsusu acken yatan bızden degıldır dıye hadısı serıf vardı yanlıs hatırımda kalmadıysa... benım ıcım acır yan komsuma bısey vermezsek eger. ALLAH demıyormukı ıkı kısının yemegı dort kısıye yeter dıye... ah ah sonumuzu kendımız hazırlıyoruz da bunu cogu gormezden gelıyor maalesef...

    YanıtlaSil
  3. ınanmıyorum ya ne kadar huzunlu sonu allah herkezın gonlune merhamet versın

    YanıtlaSil
  4. selamun aleykum kardesim bir bayrami daha geride biraktik :( bayramin farkliligi pek yasanmadi evimizde Allah sonumuzu hayr etsin... hikaye cok guzel gercekten . kizim bir arkadas meclisindeki sohbet sirasinda orada bulunan bir kardesimiz(iman yonunden elhamdulillah oldukca zengin , ama bu dunyadaki imtihani maddi darlikdi)demis ki eger zenginler hakkiyka zekatlarini verseler bizimde imtihanimiz Allahin izniyle kolaylasirdi! ne kadar dogru muhakkak ki herseyin gercek sahibi Allahtir ...Allah razi olsun paylasim icin.

    YanıtlaSil
  5. Ne denir ki Rabbim yardımcımız olsun.Merhamet ve vicdan duygularımızı elimizden almasın.

    YanıtlaSil
  6. böylemiyiz biz insanlar utanıyorum insanlığımdan ALLAH hepimize merhamet etsin ve bizede merhamet versin

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur