İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

11 Ağustos 2012 Cumartesi

SURİYE CİHADI ŞEHİDLERİNDEN(inş) OSMAN KARAHAN

"Müminler içinde Allah'a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir."
(Ahzab suresi 23.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Rabbimin adıyla...
Şehidler kervanına ülkemizden bir şehid(inş)daha katıldı.Osman Karahan kardeşimizi tanımam,adını bile belki ilk defa duydum ancak,O'nun şehadet(inş) haberi beni çok etkiledi.Her şeyini geride bırakarak Suriye cihadına gitmiş ve orada sıcak çatışmada can vermişti.
"Madem ölüm tek bir defa gelecek,o'da neden Allah için olmasın"Her şehid haberi bana bu cümleyi hatırlatır ve kendimden utandırır.Şehidlere gıpta ile bakarım.Rabbi için can verebilmek her kişinin harcı değildir.Her şeyi geride bırakabilmek,kendini Rabbine adamak,her kişinin değil er kişilerin harcıdır.
Şu mübarek Ramazan günlerinde bile hem Suriyede,hem dünyanın bir çok beldesinde zulüm ve direniş ve şehadet hız kesmedi.Hak ve batıl mücadelesi batıl zail oluncaya,Hak hakim oluncaya kadar devam edecek inşaAllah.
Her şehid yeni bir ümid,bu yolda direnişe devam ve yeniden diriliş  inşaAllah...
Ramazanda bile yeme zevkinin doruklarına çıkan bizler Rabbimize nasıl hesap vereceğiz?Bari şu son günlerde kendimize gelelim,her geceyi Kadir bilip,hiç bir geceyi boş geçirmeyelim,zulüm gören kardeşlerimiz için,zulme karşı yiğitçe direnen mücadele eden kardeşlerimizin zaferi için,İslam'ın zaferi için bol bol dua edelim,dualarımızı gözyaşlarımızla destekleyelim,kendimizi Rabbimize teslim edelim.
Dünyalıklardan mümkün olduğunca sıyrılalım,çokça tevbe edelim.Rabbimiz bizden gücümüzün üstünde işler beklemiyor.Yalnızca ve yalnızca samimiyetimizi ve gayretimizi görmek istiyor.İşte Ramazan'ın son günlerini yaşıyoruz,zaman hızla akıp gidiyor.Belki bir daha Ramazan'ı göremeyeceğiz,her namazı son namazımızmış gibi kılmamız gerektiği gibi,bu ramazanı da son Ramazanımızmış gibi ihya edelim,Ramazan nimetinin kıymetini bilelim,şu rahmetin yağmur yağmur üzerimize yağdığı mübarek gün ve geceleri ganimet bilelim,yemeyi,içmeyi,uykuyu azaltalım.Yardıma muhtaç,ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatalım.Gönlümüzü ruhumuzu Rabbimize açalım.Biz gayret edersek Rabbimiz de gönlümüze,önümüze yeni ufuklar açar inşaAllah.
Gelin şimdi ibret nazarı ile bakıp,şehid(inş)Osman Karahan kardeşimizi tanıyalım...
***********
şehid(inş)Osman Karahan
Av. Osman Karahan'ın kardeşi Selahattin Karahan'ın açıklaması
"İslami dava için avukatlık yapan ve mazlum müslümanları savunmayı, onları bulundukları zulümden kurtarmayı kendisine şiar edinen Osman Karahan, meslek hayatı boyunca İslam'dan ödün vermemiş kişiliğiyle, etkileyici ve ikna edici diliyle ve mahkeme koridorlarında hakkı haykırmasıyla tanınmıştı.
Bu uğurda başına çeşitli sıkıntılara maruz kalmıştı. Mağdur müslümanları savunması hasebiyle Türk medyası tarafından hedef haline getirilmişti. Bu yüzden gözaltına alınmış ve 7 ay cezaevinde yatmıştı.
O, arkasında hayırla anılacak bir çok miras bırakarak ahiret hayatını, geçici dünya hayatına tercih etti. Allah şehadetini kabul etsin, O'na rahmetiyle muamele etsin."
************
Osman Karahan'ın ailesinden yapılan açıklama
"Ağabeyimiz Osman Karahan hayatını dünyada ve Türkiye’de haksızlığa ve zulme uğramış Müslümanlara yardım için adamış, hayatını Kur’an ve Peygamberin sünneti doğrultusunda düzenlemiş, mesleğini, kariyerini, malını ve mülkünü hep bu uğurda harcamış değerli bir Müslüman’dır.
Ağabeyimiz Osman Karahan son olarak yine yanı başımızda yer alan Suriye’de meydana gelen zulüm, katliam, tecavüz ve işkencelere dayanamadığından, Nisa Suresi – 75.ayetinde yer alan  
“ Size ne oluyor da, Allah yolunda ve ‘Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver’ diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?”
  hükmüne uyarak, Suriye’deki hak ile batıl arasındaki savaşta hakkın yanında yer almak için Özgür Suriye Ordusu saflarında, mücahitlerin yanında direnişe katılmıştır."
****************
OSMAN KARAHAN NASIL ŞEHİD(inşaAllah) OLDU?
Mahmut A., Osman Karahan’la birlikte 100’den fazla mücahidin Halep’in Selahattin semtinde saldırıya geçtiğini, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine bağlı Suriye Ordusu’nun uçaklarla bomba yağdırdığını, Kanas kullanan kişilerce kendilerine karşılık verildiğini söyledi.
Aralarında Osman Karahan’ın da bulunduğu bir grup mücahidin öğle namazını kılmak için camiye gittiğini, caminin bombalandığını, Osman Karahan’la birlikte kendilerini dışarı attıklarını söyleyen Mahmut A., “Cami tamamen çöktü. Mücahidlerle tankı ele geçirmek, karakolu almak için saldırıya geçtik” dedi. Mücahidlerin tankı ele geçirdikten sonra Suriye Ordusu’nun uçaklarla bombalamaya devam ettiğini hatırlatan Mahmut A., “Karakol binasını almak üzereydik. Osman Karahan’la tankı siper yaptık. İlerleme sırasında sıcak çatışmada, Osman Karahan ve Suriyeli Derize kasabasından cihada katılan mücahitler şehid oldu, 3 kişi yaralandı. Osman Karahan sıcak çatışmada keskin nişancılar tarafından şehid edildi” diye konuştu.
Kendisinin de Derize kasabasından cihada katıldığını hatırlatan Mahmut A., “Osman Karahan kucağımda şehit oldu. Şehit olduktan sonra etrafa misk kokusu yayıldı. 3-4 gündür çatışma sürüyor. Cihadımıza destek olan Osman Karahan’ı Suriyeli Müslümanlar unutmayacak” şeklinde konuştu.
Yeni Akit-sutunhaber
*************

4 yorum:

  1. ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER
    SELAMUN ALEYKUM ablacım. ne kadar guzel bır olum ya Rabbı.. ınsaALLAH benım yavrumda ALLAH yolunda mucahıt olarak can verır vede tum Musluman kardeslerımın eslerı vede evlatları.amın
    Kıskanılacak bır olum ablacım paylasım ıcın ALLAHım razı gelır senden ınsaALLAH... boyle guzel haberlerı duymak ınsana guc verıyor.Rabbım sehıtlıklerını kabul eylesın ınsaALLAH... Ramazan bıtmek uzere su zamana kadar yolculktu aıleme kavusmaktı derken hıc guzel ıhya edemedım, ınsaALLAH su son gunlerın hakkını vererk gecırebılırım.
    Bu arada aıleme kavustum ablacım sagsaglım vardım koyume... aılemle ramazanın son gunlerını guzel bır sekılde gecırıyorum ELHAMDULILLAH. selametle...ALLAH HAFIZ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam canım kardeşim,
      demek buralardasın artık,merak ediyordum geldin mi diye,çoook sevindim çok...hoş geldin :)

      içten dualarına amin diyorum,şehidler bizim için en güzel örnek,yollarının yolcusu olmayı,bu bilinçte bir hayat yaşamayı Rabbim cümlemize nasip etsin(amin).

      Ramazan'ı güzel ihya edemedim diye düşünme,sıla-ı Rahim de güzel ihyalardan biridir inşaAllah,zaten bu son günler daha çok önemli günlerimizi, özellikle de gecelerimizi elimizden geldiğince,ibadet ve dua ile ihya edersek inşaAllah mübarek Kadir gecesine de denk geliriz,Rabbim o büyük,muhteşem geceyi hakkıyla eda edebilme gayretini,ondan fazlasıyla nasiplenebilmeyi, hepimize nasip etsin(amin),

      tekrar hoşgeldin,geldiğine sevindim,Rabbim her şeyi gönlüne göre,gönlünü de kendinine göre şekillendirsin(amin),
      O'na(c.c)emanetsin,canım kardeşim...

      Sil
  2. Hosbulduk ablacım. dualarına amın amın amın ....
    benı unutmadıgın ıcın sagolasın.sevgılerımle.... ALLAH HAFIZ

    YanıtlaSil
  3. Ramazan.a çok sevdim abim rabbim şefatina nail eylesin .çok değerli abim.maşallah.


    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur