İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

8 Temmuz 2011 Cuma

DOMATES BİBER KIZARTMASI

"İnsanlar fakir olmaktan korkarak dünyalık için çalıştıkları kadar,Cehennemden korkup korunmak için Ahirete de çalışsalardı,mutlaka Cennete girerlerdi."
(Yahya Bin Muaz)
Besmele ile başlarım...
Cümlemize Rabbimden hayırlı,huzurlu,sağlıklı bir cuma günü ve günler nasip etmesini diliyorum(amin).
Yazın en sık yaptığım kahvaltılıklardandır kızartma.Her ne kadar sağlık açısından pek tavsiye edilmese de yine vazgeçemediklerimizdendir,son kelime bir hayli uzun oldu :)
Önceden domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyordum,bir kaç adet de soyulup küçük küçük doğranmış sarmısak,zeytinyağı ve tuz ilavesi ile pişirilmiş domates sosu yapıyordum,veya rondo da çekiyordum.Artık pek yapmıyorum,domateslerin bu hali de çok lezzetli oluyor,her ne kadar çocuklar bu şekilde pek yemeselerde babaları ve ben tercih ediyoruz.
Domateste bulunan likopen maddesini vücudun daha iyi kullanabilmesi açısından da bu şekli uygun, çünkü bu şekilde domates çok az pişiyor,biber ve patates gibi uzun süre kızartılmıyor.Domates ılık tüketilirse vücudumuz likopenden daha fazla istifade ediyormuş.
Yanında acı biberle nefis bir ikili oluyorlar,elhamdulillah.
Rabbimizin verdiği nimetlerin şükrünü eda etmekten aciziz,O'da(c.c) bunu biliyor ve yalnızca gayretimizi ve samimiyetimizi görmek istiyor,inşaAllah bu gayrette olan o bahtiyar kullardan oluruz(amin).
Dilerseniz her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır misali :)tarifimize geçelim... 
MALZEMELER
istenilen miktarlarda,
sert ve küçük domates,
sivri,dolmalık veya köy biberi,
arzuya göre patates,
kızartmak için zeytinyağı,
tuz,
YAPILIŞI
patatesler soyulup kızgın yağda kızartılır,
sonra yıkanıp kurulanmış ve ortalarına bıçak batırılıp delinmiş biberler,kızartılır,kızarırken yağ sıçramaması için üzerine  veya gazete kapatılır(bu işlemi yaparken dikkat edin gazete tutuşup mazaAllah bir yangına sebebiyet vermesin :)
son olarak çok küçükse ikiye,daha büyükse dörde bölünmüş domatesleri yağa bırakalım,domatesler dağılmadan itina ile çevirip 1-2 dak. kızartalım ve hemen yağdan alalım,bütün malzemelere tuz serpip, aynı tabakta servis yapalım,afiyet olsun.
NOT:
Bu mübarek cuma gününde dünyanın dört bir yanında acı,zulüm,açlık,savaş ve işkence altında inleyen,akla hayale gelmeyen zorluklara düçar olan bütün mü'min kardeşlerimizin sıkıntılarından kurtulması için dua edelim,çünkü mü'minler kardeştir,elimizden hiç bir şey gelmese bile onların kurtuluşu için Allah'a açılan ellerimiz,yalvaran dillerimiz,hislenen kalplerimiz,yaşaran gözlerimiz olsun inşaAllah...

3 yorum:

  1. Ne guzel kahvaltilik.. canim cekti. Ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  2. Sanada hayırlı cumalar olsun canım, Çok sağlıklı olmasada kızartma sık sık soframızda maalesef çok seviyoruz..ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. Her zaman sevilerek yenen bir alternatif ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur