İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

22 Eylül 2010 Çarşamba

KETE

Bizim çocukların belki en sevdikleri tatlardan birisidir kete…Evde malzeme olursa ve küçük oğlum da uyuyorsa veya evde kendisi ile ilgilenecek birisi varsa keyifle yaptığım bir hamur işidir.Zaten insan sağlıklı ise,Rabbinden başka kimseye muhtaç değilse,iman gibi bir zenginliğe sahipse,Rabbinin rızasından başka, ne isteyebilir ki?

Rabbim bizlere kendisini hakkıyla tanıyıp,razı olduğu , salih ameller işleyen kullarından eylesin,Rabbini unuttuğu için ,Rabbinin de kendisini unuttuğu kullardan eylemesin(amin).Tabii Rabbimizin unutması demek ,o insanı,kendi haline bırakması demek.Yoksa Rabbimiz , hepimizin de bildiği gibi noksan sıfatlardan münezzehtir.

Şimdi de keteyi nasıl yaptığımı anlatayım.

Ketenin hamuru , bildiğimiz yaş maya ile yapılan poğaça hamuru gibi hazırlanır.Poğaça hamurunun nasıl hazırlandığını yeniden hatırlamak isteyenler buraya bakabilirler.

YAPILIŞI:

Hamur mayalanıp kabarınca yumruk büyüklüğünde veya ne kadar isterseniz o büyüklükte hamurdan parçalar alınır,düz bir zemin üzerinde merdaneyle bir cm kalınlığında açılır.

üzerine bir kaç kaşık tahin sürülür.Toz şeker serpilir.

Daha sonra hamur bir  kenarından katlanarak rulo yapılır.

Bu rulo bir ucundan diğer ucuna doğru sarılarak salyangoz  şeklinde sarılır .

Dışarıda kalan ucu hamurun altına konulur.5-10 dak bekletilir.

Eğer zamanınız yoksa bekletmeseniz de olur.

Hamur yeniden ilk baştaki gibi açılır ,bu sefer tahin ve şekerden sonra dövülmüş ceviz de serpilir.

Yeniden bir önceki sarma işlemleri yapılır.Yeniden dinlendirilir.

Hamur istenilen büyüklükte açılır,tepsiye konulur,üzerine yumurta saısıyla karıştırılmış yoğurt sürülür,susam serpilip fırında altı ve üstü kızartılır.

Ben hamurları daha büyük alıp fırın tepsisinin hepsini kaplayacak şekilde bir tepsilik keteler yapıyorum,sonra keserek veya elde bölerek servis yapıyorum.

1 yorum:

  1. Hayırlı akşamlar
    Siteme yaptığınız ziyaretiniz için teşekkürler. Ketenizi görünce Ankara'da ki karşı komşumu hatırlattınız. O da nefis yapar ve çok sevdiğimi bildiği için asla bensiz yemezdi. Hiç yapmadım ama tarifinizle mutlaka deneyeceğim. Bu arada artık İzmir'de oturuyorum ve Ankara'yı çok özlüyorum. Sağlıkla kalın..

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur